EN YÜKSEK KAPASİTEDE PLANETARYUM KAYSERİ BİLİM MERKEZİ’NDE
BİLİM AKADEMİSİ İLE BİLİMSEL EĞİTİM DE VERİLECEK
Kayseri Bilim Merkezi bünyesinde bu yıl açılması planlanan bilim akademisinde, öğrencilere yönelik bilim akademisi, öğretmenlere yönelik ise öğretmen akademisi oluşturulması düşünülüyor. Konuya ilişkin verdiği bilgilerde Büyükkılıç, “Dört haftalık bir program şeklinde planlanan ve bilim konusunda gerek öğrencilere gerekse öğretmenlere yönelik eğitimi içeren bilim akademisi ile bilim merkezi, bilimsel ve teknolojik cihazların bulunduğu bir merkezden öte eğitim merkezi olarak da hizmet verecek” ifadesinde bulundu.
YENİ BİLİM MERKEZLERİ GELİYOR
Kayseri’yi bilimin de merkezi yapmak için gayret gösterdiklerini belirten Büyükkılıç, bu kapsamda Kayseri Anadolu Harikalar Diyarı içerisinde hizmet veren Kayseri Bilim Merkezi’nin yanı sıra, hayırsever Murat Kantarcı ile protokol imzalanarak inşaatına başlanan Bilim Sanat Merkezi yapım çalışmalarının devam ettiğini, Develi’de de bir okulun Bilim Sanat Merkezi’ne çevirmek için gerekli inşaat çalışmalarının yapıldığını söyledi.
MEDENİYETİMİZ ASIRLARA DAMGA VURMUŞ BİLİM İNSANI ÇIKARMIŞTIR
Belediye olarak bilime ve bilim severlere katkı sağlamak adına çalışmalar yaptıklarını söyleyen Büyükkılıç, yeni neslin her alanda olduğu gibi bilimde de donanımlı olması, özgüveni yüksek olması ve Türkiye’nin 2023 hedefine ulaşması amacıyla bu türden faaliyetlere önem verdiklerini vurguladı. Büyükkılıç, yaptığı açıklamada, “Geçmişimizden aldığımız ilham ve birikimle bizler de günümüzde bilimin her aşamasında var olmaya devam ediyoruz. Yeni neslin her alanda olduğu gibi bilimde de donanımlı olması, özgüveni yüksek olması ve ülkemizin 2023 hedefine ulaşması amacıyla biz de Kayseri olarak, belediye olarak elimizden ne geliyorsa yapıyoruz. Yapmaya gayret gösteriyoruz. Bu noktada Kayseri Bilim Merkezi çocuklarımızı, gençlerimizi bilime ısındırırken, her yaştan vatandaşımızı da bilime çağırıyor. Bir yandan bilim merkezimiz ile katkıda bulunurken, diğer taraftan da yeni kurulan bilim sanat merkezlerimizle de bu hizmet halkasına yeni halkalar ekliyoruz. Bizi seven, bize güvenen insanımızın gelişmesi, bu sayede de ülkemizin gelişmesi için var gücümüzle çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
.jpg)
Yorumlar
Kalan Karakter: