Saraycık mahallesi TOKİ konutlarında 254 konutun bulunduğuna dikkat çeken Başkan İlmek, " Mayıs ayında Toplu konut İdaresi tarafından yapımı tamamlanan Saraycık TOKİ konutlarında yaşayan vatandaşlarımıza hizmet etmek için mücadele ediyoruz. Saraycık TOKİ'de ' Cami var, imam yok. Öğrenci var, okul yok.' Oluşan bu sorunları çözmek adına caminin imamlığını fırsat buldukça kendim yapıyorum. İmam olmadığından bazen cami kilitli kalıyor. Yetkililerin biran önce imam ve okul sıkıntısını gidermesini rica ediyorum" dedi.
3 ay önce aldığı TOKİ konutuna oturan Kenan Demirel ise " Biz buraya bin bir umutla, dişimizden tırnağımızdan artırdığımızla gelip ev sahibi olduk. Cami yapılmış ama imam atanmamış. Bazen Belediye Başkanımız mahalleye gelerek hem sorunları dinliyor hem de imamlık yapıyor. En son Bayram namazı camiye girip ibadetimizi yerine getirebildik. Kimi zaman ezanı duymadığımız bile oluyor." diye konuştu.
Kayseri İl Müftülüğü yetkilileri ise konuyla ilgili olarak caminin 3 ay önce tamamlandığı en kısa süre içinde imam tayini yapılarak vatandaşın sıkıntısının giderileceği ayrıca kadro sıkıntısı nedeniyle bazı camilerde imam eksikliğinin yaşandığı ifade edildi.
Yorumlar
Kalan Karakter: