Kayseri’nin Talas ilçesinde de yüzlerce vatandaş, CHP’lilerin çağrısı üzerine sokaklara çıkarak sert bir şekilde protesto gösterisi yaptı.
İmamoğlu'nun gözaltına alınmasının ardından ülke çapında büyük bir tepki oluştu. İstanbul başta olmak üzere birçok büyük şehirde kitlesel eylemler düzenlenirken, Kayseri’nin Talas ilçesinde de benzer bir durum yaşandı. CHP’ye yakın yüzlerce vatandaş, İmamoğlu'nun gözaltına alınmasını protesto etmek amacıyla Talas bulvarında toplandı.
Göstericiler, "Tayyip istifa" sloganlarıyla yürüyüş yaparak tepkilerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yöneltti. Yolların trafiğe kapanmasına sebep olan protestolar, geniş bir alana yayıldı. Ancak şiddet içermeyen bir gösteri olarak gerçekleşen eyleme emniyet yetkilileri müdahale etmedi. Bölgedeki trafik aksarken, eylemciler huzurlu bir şekilde protestolarını sürdürdü.
Talas'ta düzenlenen bu protesto, Türkiye genelindeki kitlesel tepkilerin bir parçası olarak dikkat çekti.
Yorumlar
Kalan Karakter: