Akdeniz beslenme tarzı seçiminin iyi olacağını belirten Öner, "Gebelik planlayanların Akdeniz beslenme tarzını benimsemesi gebelik oluşumuna olumlu etki gösteriyor. Haftada 2 gün balık yenmesi, zeytinyağlı yemeklerin tercih edilmesi, brokoli, ıspanak, taze fasulye benzeri sebzelerin ve günde bir avuç kadar ceviz, fındık ve badem tüketilmesi özellikle öneriliyor. Bu şekilde hem anne adayının yumurta kalitesi artıyor hem de gebelikte görülebilecek birçok hastalığın önüne geçilmiş oluyor" diye konuştu.
Çiftlere plastik ürünleri hayatından çıkarmalarını öneren Doç. Dr. Öner, "Plastiğe yumuşaklık kazandırmak için kullanılan kimyasal fitalatın hem erkek hem de kadında kısırlığa yol açabileceği bildiriliyor. Bu nedenle özellikle naylon poşetlerle taşınan sebzelerin dolaba poşetle konulmaması, çocukların yumuşak plastik oyuncaklarla oynamaması öneriliyor. Fitalatın tüp bebek tedavisini bile olumsuz etkilediği belirtiliyor" ifadelerini kullandı.
Doç. Dr. Öner, stresten uzaklaşılması gerektiğini belirterek "Stres, gebelik oluşumunu olumsuz etkilemenin yanı sıra depresyona da neden olabiliyor. Bu yüzden bebek sahibi olmayı planlayan çiftlerin stresten uzak durmaları ve birbirlerini desteklemeleri, çiftlerin birlikte aşamadığı bir durum var ise mutlaka profesyonel destek almaları gerekiyor" dedi.
Yorumlar
Kalan Karakter: