“EKONOMİ VE GÜVENLİK ÖNCELİKLERİMİZ ARASINDA YER ALACAK”
İstişareye büyük önem verdiklerini ve bu istişare toplantılarının önümüzdeki dönemde sürdürüleceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Samimiyet her iş gibi istişarenin de temel şartıdır. Herkes istişarelerde görüşlerini, tenkitlerini, tekliflerini ortaya koyacak, sonuçta heyetten çıkan karara da tabi olacaktır. Bizim içtimai ve siyasi terbiyemiz bunu gerektirir. Sizlerin her birinin de bu anlayışa sıkı sıkıya bağlı kalacağınıza inanıyorum” dedi.
Ekonomi ile birlikte güvenliğin önümüzdeki dönemde öncelikleri arasında yer alacağını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomiden Gezi olaylarına kadar tarihî başarılara imza atılan bir dönem yaşandığını, son altı yılda maruz kalınan saldırıların da doğrudan ekonomiyi hedef aldığını, 15 Temmuz darbe teşebbüsünün amaçlarından birinin de ekonomiyi sabote etmek olduğunu söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen Ağustos ayında kur, faiz ve enflasyon üzerinden Türkiye ekonomisini çökertmeye yönelik bir saldırıya daha maruz kaldıklarına dikkati çekerek, “Kısa sürede gereken tedbirleri alıp normalleşme sürecine geçişi sağladık. Bu saldırı elbette sıkıntılara yol açtı, ama aynı zamanda ekonomimizin de direncini artırdı. Ülkemize dayatılan kur, faiz, enflasyon şer üçgenine karşı nasıl davranmamız, nasıl karşılık vermemiz gerektiğini gördük. Ekonomik göstergeler bakımından 2018 yılını yaşadıklarımızı göz önünde bulundurduğumuzda her şeye rağmen başarılı bir şekilde geride bıraktık” diye konuştu.
2018 yılının yüzde 2.6 gibi önemli bir büyüme oranıyla kapatıldığını, ihracatın 168 milyar dolar gibi tarihin en yüksek seviyesine ulaştığını, bu yılın ilk çeyreğinde ekonomide dengelenmenin devam ettiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Güven endekslerinden, sanayi üretimine ve kapasite kullanım oranlarına kadar her konuda müspet haberler geliyor” ifadesini kullandı.
Yorumlar
Kalan Karakter: