Televizyon programında eşinin kaybolduğunu, görenlerin polise ihbarda bulunmasını isteyen Osman Yalçınkaya, gözyaşı döktü.
Bu arada, arama çalışmalarına devam eden polis ekipleri, 28 Temmuz'da metruk binaların bulunduğu alanda kemiklere ulaştı. Kemiklerin, 9 ay sonra çıkan DNA incelemesi sonucunda Fatma Birgül Yalçınkaya'ya ait olduğu belirlendi.
Cinayet Büro Amirliği ekipleri, yapılan araştırmaların ardından emekli belediye işçisi Osman Yalçınkaya'yı gözaltına aldı. Yalçınkaya, sorgusunda eşini metruk binaların bulunduğu alanda yakarak öldürdüğünü itiraf etti. Tutuklanarak cezaevine konulan Yalçınkaya’nın Kayseri 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'canavarca veya eziyet çektirerek eşi kasten öldürmek' suçundan yargılanmasına başlandı. Duruşmada sanık Yalçınkaya ile şikayetçi oğulları ve Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı hazır bulundu.
İFADESİNİ DEĞİŞTİRDİ
Emniyette baskı gördüğünü ve verdiği ifadesini kabul etmediğini söyleyen sanık Osman Yalçınkaya, "Eşim Alzheimer hastasıydı. 20 gün ruh ve sinir hastalıkları hastanesinde yattı. Daha sonra eve getirdik. İlaçlarını kendi ellerimle içirdim. Bakımını yaptım. Parka gideceğini söyledi. Aşağı indiğim de parkta yoktu. Polisi aradık. İfade verdik. Bulamadık. Temmuz ayında yanık bir cesedin eşime ait olduğu ortaya çıktı. Gözaltına alındıktan sonra bana işkence yaptılar. Kendime geldiğimde kabulleneceğimi söylediler ben de ne getirdilerse imzaladım. Ben de 'Eşimi ölü bulduğumu suç bana kalır diye cesedini yaktığımı' söyledim. Öldürmedim. Yakmadım. Cesedini gizlemedim. 3 gün boyunca eve gelmedim. İftar çadırlarını aradım" diye konuştu.
OĞLU: BU DÜNYADA DEĞİL AMA ÖBÜR DÜNYADA ŞİKAYETÇİYİM
Sanığın duruşmada tanık olarak dinlenen oğlu E.Y. ise, "Bu dünyada şikayetçi değilim ama öbür dünyada şikayetçiyim" dedi.
Mahkeme heyeti 18 tanığın dinlendiği duruşmada dinlenmeyen tanıkların zorla getirilmesine karar vererek, sanık Osman Yalçınkaya'nın tutukluluk halinin devamına karar verdi.
Yorumlar
Kalan Karakter: