Bu karar, vatandaşlar arasında geniş çaplı tartışmalara yol açarken, Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin,Yarın saat 11:00'de File marketin önünde yapacağı basın açıklamasıyla tepkileri dile getirecek.
File Market yetkilileri, yeni uygulamanın müşterilere daha pratik, hızlı ve hijyenik bir alışveriş deneyimi sunmayı amaçladığını belirtse de, pek çok tüketici bu değişikliğin kendilerini sınırladığını ve alternatif ödeme seçeneklerinin kısıtlanmasını eleştiriyor. Özellikle nakit kullanan ve kart kullanımında tercihli olmayan kesimler, uygulamanın kendilerini mağdur ettiğini ifade ediyor.
Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, basın açıklamasında, "File Market'in yeni uygulaması, tüketicilerin ödeme seçeneklerini kısıtlayarak onları mağdur etmektedir. Özellikle ekonomik olarak zor durumda olan veya kart kullanımına alışık olmayan vatandaşlarımız bu durumdan olumsuz etkilenmektedir. Tüketici haklarının korunması ve herkesin alışveriş yapma özgürlüğünün sağlanması gerektiğini savunuyoruz" şeklinde konuşması bekleniyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: