Şube Başkanlığı’nda yaşanan gelişmeler sonrası, sendika üyeleri yeni başkanın kim olacağına dair merak içinde. Özellikle, Başkan Serhat Çelik’in görevden alınmasının ardından yapılacak olan Olağanüstü Genel Kurul’un sonucu büyük bir önem taşıyor.
Sendika tarafından yapılan açıklamada, genel kurulun sendikanın tüzüğüne ve ilgili mevzuatlara uygun bir şekilde gerçekleştirileceği duyuruldu. Açıklamada, “Şubemizin Olağanüstü Genel Kurul kararı sürecini, şeffaflık ve hukuka uygunluk ilkeleri doğrultusunda yürüteceğiz. Üyelerimizin hak ve menfaatlerini korumak adına kararlı adımlar atacağımızı, süreci demokratik ve şeffaf bir şekilde yürüterek sendikal dayanışma ve bütünlüğümüzü hassasiyetle koruyacağımızı tüm kamuoyuna ilan ediyoruz,” denildi.
Hizmet-İş Kayseri Şubesi'nde yaşanan bu gelişmeler, sendikanın yönetimindeki değişiklikleri takip edenler için büyük bir merak konusu. Yeni başkanın belirlenmesinde, sendikanın genel merkezi tarafından yapılacak değerlendirmelerin belirleyici olacağı ifade ediliyor.
Çelik’in görevden alınmasının ardından, Kayseri Şubesi'nin zorunlu organ seçimleri için Olağanüstü Genel Kurul kararı alındı. Bu karar, 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu’nun 12. maddesinin 4. fıkrası ile Sendika Tüzüğü’nün 16. maddesinin 24. fıkrası gereğince alındı. Şimdi gözler, yeni başkanın kim olacağına çevrildi.
Hizmet-İş Kayseri Şubesi, sürecin en şeffaf şekilde yürütülmesi ve üyelerin haklarının korunması adına önemli adımlar atılacağını vurguladı. Sonuç olarak, genel kurul süreci, Kayseri'deki sendikal hareketin geleceğini şekillendirecek.
Yorumlar
Kalan Karakter: