Bozkurt daha sonra İyi Parti'ye olan ilgiyi şöyle anlattı.
Bir yıl önce bizim Kayseri'deki üye sayımız 800 küsür civarındaydı, bir sene içerisinde 2.200 rakamına ulaştı, 2.200 sayısını geçmiştir çünki güncel rakamı bir hafta önce aldığım için bunu söyleyebilirim. Bir yıl içerisindeki bu artış bir teveccühtür . Üye kayıtlarımız halen devam ediyor, bu ben böyle söylüyorum bu ispatlıdır çünkü yargıtay verileri her şey ortada benim soyut ve karşılıksı konuşmam değildir, bizim üye kayıtları gerçekten iyi bir şekilde devam ediyor tabi ki bu bizim için sevindirici bir durumdur, üye kaydı bir parti'nin teveccüh gördüğünü gösterir, artık karşılık gördüğünü gösterir bu açıdan bizim için tabi ki sevindirici bir durumdur ve parti faaliyetlerini anlamlı kılan bir durumdur üye kaydı, üye kaydı yoksa bu faaliyetlerin bir ölçüde anlamı da yoktur, o nedenle biz memnunuz tabi ki delege seçiminin öncesinde bu biraz daha hızlanır, neden hızlanır? Delege olmak isteyenler bu süreç geçmede üye olmalı ki delege olabilsinler. Onun için biraz daha hızlana biliyor, bu şekilde devam ediyor, inşallah bu teveccüh, bu halkın ilgisi bizden eksik olmaz, bizimde gayretimiz bu yönde dedi.
Bozkurt İl kongresine İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Katılıp katılmayacağı ile ilgili soruya şöyle cevap verdi.
İl Kongresi bütün Türkiye'de, aşağı yukarı aynı tarihlerde gerçekleştirilecek, bir çok il kongresine de sayın genel başkanımızı davet etmek isteyeceklerdir mutlaka, biz bunu teşkilat başkanlığımızla görüştük programı uygun olursa davet etmek isteriz genel merkez den illaki katılanlar olur, ama aşağı yukarı bütün il kongreleri aynı tarihe yakın tarihe geleceği için orada bir takvim sıkıntısı, program sıkıntısı yaşanabilir. O nun için net birşey söyleyemiyorum. dedi.
Ayrıca Bozkurt aday olduğunu ve neden aday olduğunu açıkladı.
Benim adaylık hususumu ben daha önce size aktarmıştım, tabi ki bu konuda iradem var demiştim ama kongrelerden sonra bunu resmileştireceğiz. Niyetimizin olduğunu, söylemiştik tabi ki de bu niyetimizde bir değişme yok, ama tabi ki de bizim öncelik görevimiz ilçe kongrelerini sağlıklı bir şekilde bitirmek, gerçekleştirmektir. İlçe kongreleri tamamlandıktan sonra bu irademizi daha resmi , daha ne bir şekilde tabi ki ilan edeceğiz. Siyasi partiler memlekete, demokrasiye hizmet yarışında olan, yada olması gereken kuruluşlardır. Bu anlamda kendi içinde de yarışlar olacaktır. Bu da çok doğaldır, biz de bu parti'nin en baştan beri bir mensubu olarak bu yarışa katılmak istemekteyiz, katılmak durumundayız. Ayriyeten bizim atama metoduyla ilçe başkanlığı boşaldıktan sonra yaklaşık 1 yıl önce atama marifetiyle il başkanı olduk, daha önce Melikgazi kurucu ilçe başkanı olarak farklı bir görev gerçekleştirdim, şimdi de delegelerimizin teveccühünü kazanarak seçilmiş bir il başkanı olma düşüncesi ve isteğiyle bu adaylığımız nasip olursa gerçekleşecek.
Bozkurt ayrıca daha önceki yaptığı ''Şeffaf Belediyecilik'' ile ilgili yaptığı açıklamaya da şu cevabı verdi.
Geçtiğimiz günlerde Melikgazi ve Kocasinan ilçelerinde belediye meclis üyelerini, belediye meclis toplantılarında denetim komisyonuna üyeler seçildi. Bu denetim komisyonuna muhalefetten hiç bir üye seçilmedi veya alınmadı. Bu nasıl bir durumdur? Bu şöyle bir durumdur, denetim denetim hiç bir kimsenin demokrasilerde çekinmemesi gereken, ürkmemesi gereken bir mekanizmadır. Yani bu denetim hiçbir şekilde çekinmememiz gerekiyor. Şimdi eğer şeffaf bir belediye iseniz, veya şeffaflık iddiasında olan bir belediye isek muhalefetten buraya üye alırız, Talas belediyesi yaptı bunu muhalefetten bir üyeyi sayın Mustafa Çalıksoy'u denetim komisyonuna aldı Talas belediye meclisi, Kocasinan ve Melikgazi'de bunu yapabilirdi. Hiçbir şekilde çekinmeden şeffaflık ilkesini yaşatarak, muhalefetin meclis üyelerinide denetim komisyonuna almak lazım çünkü, bu komisyon belediye'nin geriye dönük faaliyetlerini rapor eden bir komisyon. Geriye dönük faaliyetleri ve her türlü faaliyet rapor edilecek ise burada en az yüzde otuzluk kısmını temsil eden belediye meclis üyelerini de muhalefetten bahsediyorum bulunması gerekir çünkü demokrasi sadece çoğunluğun söz sahibi olduğu birşey değildir. Demokraside sadece çoğunluğun sözü geçmez, çoğunluğun istekleri yaşamaz, yaşatılamaz tam tersine az olanında isteklerinin olduğu, isteklerinin karşılık bulduğu bir rejimdir demokrasi o yüzden kutsaldır, onurludur. Öbür taraftan belediye başkan adayları bunu geçmişe dönük arşivlerden görebilirsini, Şeffaf Belediyeciliği, hesap verebilir belediyeciliği teyit ettiler, vaat ettiler, o zaman bu vaatle de bu çakışmaktadır. Yani çeşitli prosedürlerle bunu geçiştiremezsiniz. Kaldı ki biz Kocasinan belediyesine itirazda da bulunduk. Mevzuat gereği de bizim orda üyemiz olması gerekir denetim komisyonunda idari itirazımızı gerçekleştirdik Kocasinan belediyesine karşılık bulmazsa adli olarak ta zaten hakkımızı arıyacağız ama bu hak meselesine ziyade tarz meselesi olmalı yani mevcut belediyeler oradaki muhalefetin mecli üyelerine o anlamda gereken itimamı, özeni göstermeli ve onları yok saymamalı, umarım bu yanlışlarından dönerler bu bir yanlış çünkü, dönmelerini bekliyorum muhalefet meclis üyelerinin de bu komisyonlarda çalıştırmalarını da umuyorum. Bu çünkü şeffaflık ve hesap verebilirlik açısından çok önemli kaldı ki bu halkın isteğidir, bunu defaaten söylemeye çalıştım. Şeffaf belediyecilik, şeffaf yönetim anlayışı, hesap verebilirlik ve hesap verebilen yönetim anlayışı için halkın bizatihi isteğidir bununda önünde zaten kimse duramaz dedi.
Yorumlar
Kalan Karakter: