Kayseri Vakıflar Müdürlüğü de bu anlamlı geceyi, hem manevi atmosferini yaşatmak hem de halkla bir araya gelmek amacıyla önemli bir etkinlikle taçlandırdı.
Kayseri, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde illerindeki camilerde gerçekleştirilen etkinlik kapsamında, Kayseri Hunat Hatun Camii, Kırşehir Ahmet Yesevi Camii, Cacabey Camii, Nevşehir Damat İbrahim Paşa Külliyesi ve Niğde Dışarı Camii’nde yatsı namazı sonrasında vatandaşlara sıcak salep ikramında bulunuldu.
Etkinlikler, iftar çadırlarında Kayseri, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde’deki vatandaşlarla birlikte oruçların açılmasıyla başladı. Birlik ve beraberlik içinde yapılan iftarlar, Kadir Gecesi’nin manevi havasını daha da pekiştirdi.
Kayseri Vakıflar Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Kadir Gecesi, bin aydan daha hayırlıdır. Bu mübarek gecede, hemşehrilerimize sıcak bir bardak salep sunmanın huzurunu yaşadık. Kadir Gecesi, rahmetin, mağfiretin ve bereketin en yoğun hissedildiği gecedir. Bizler de bu geceyi halkımızla birlikte geçirmenin huzurunu yaşarken, hayırlara vesile olmasını dileriz." ifadelerine yer verildi.
Bu anlamlı etkinlik, Kayseri ve çevresindeki camilerde gerçekleştirilen salep ikramıyla hem Kadir Gecesi'nin manevi önemini vurguladı hem de halkla bir arada olmanın huzurunu paylaştı.
Yorumlar
Kalan Karakter: