Sarıhan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Kıymetli hemşehrilerim, yaklaşık bir buçuk yıl önce ülkemizi derinden üzen Kahramanmaraş başta olmak üzeri birçok ilimizi etkileyen doğal bir afet deprem ile ülkemiz sarsıldı. İlimiz Kayseri de bu afetten etkilendi. Allah'a şükür ilimizde can kaybı yaşanmadı. Lakin birçok okulumuz eğitim öğretim faaliyetlerini durdurmak zorunda kaldı. Yetkililer güçlendirme ya da yıkılıp yenisinin yapılacağını söylemelerine rağmen bu geçen bir buçuk yıllık süre içerisinde hiçbir çalışma yapılmaması gerek öğrencileri gerekse velileri endişelendirmektedir."
"Eğitim Öğretim Yılına 6 Hafta Kaldı, Çalışma Yok"
2024-2025 eğitim öğretim yılının başlamasına sadece 6 hafta kaldığını hatırlatan Sarıhan, öğrenci kayıtlarının adrese dayalı olarak sistemlere düştüğünü belirtti. Sarıhan, açıklamasında il milli eğitim müdürü, ilçe milli eğitim müdürü ve Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu’na seslenerek şu soruları yöneltti:
"Fotoğrafta görmüş olduğunuz Besime Özderici Ortaokulu eğitim öğretim faaliyetlerini durdurmuş, öğrenciler Miraboğlu İlkokulu ve Erbosan Ortaokuluna nakledilmiştir. Öğrenciler kendi mahallelerinden başka bir mahalledeki okula taşımalı eğitime geçmek zorunda kalmıştır. Nakil alan okullarındaki kapasiteler hat safhaya çıkmış durumdadır. Veliler çocuklarının eğitim gördüğü okullardaki kapasite fazlalığından dolayı eğitim kalitesinin düştüğünden şikayetçi. Yine diğer fotoğrafta göründüğü gibi aynı mahallede bulunan Mustafa Eminoğlu Lisesi yıkılmış olup yerinde yeller esmektedir. Neden İl, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Melikgazi Belediyesi bu konuya gerekli hassasiyeti göstermeyerek sessiz kalmaktadır?"
"Eğitime Yatırım Geleceğe Yatırımdır"
Sarıhan, geçen hafta birçok haber sitesine yansıyan Diyanet İşleri Başkanlığı için yapılan 6.4 milyon liralık ihaleye dikkat çekerek, Melikgazi Belediyesi’nin bir buçuk yıldır okullar için hangi adımları attığını sorguladı. Sarıhan, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:
"Herkesin de bildiği üzere bir ülkenin geleceği, o ülke insanlarının göreceği eğitime bağlıdır. Yetkililerden bir an önce bu konuya gerekli hassasiyeti gösterip kamuoyunu bilgilendirmesini rica ederim."
Kayseri'de depremin ardından okullarda herhangi bir çalışmanın başlatılmamış olması, velileri ve öğrencileri endişelendirirken, yerel yetkililerin konuya ne zaman müdahale edeceği merakla bekleniyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: