"Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik ve Suç işlemeye Tahrik" suçlarına ilişkin yapılan sanal devriye çalışmaları sonucu, bazı kullanıcıların toplumda kin ve nefreti körükleyici paylaşımlar yaptığı tespit edildi.
Bu kapsamda, "Polis vurcaz yarın silahlar hazır arkadaşlar" şeklinde paylaşım yapan O.K. (1982 doğumlu, Avanos) isimli şahıs tespit edilerek yakalandı. Şahıs hakkında adli işlem başlatıldı ve gözaltına alındı.
Ayrıca, tespit edilen diğer şahıslar ise şunlar: Ç.A. (2006 doğumlu, Fatih), A.K. (1994 doğumlu, Pınarbaşı), M.M.T. (2004 doğumlu, Gaziosmanpaşa), C.Ö. (1980 doğumlu, Diyarbakır), V.Y.Ç. (2004 doğumlu, Melikgazi), A.C.A. (2001 doğumlu, Osmaniye), S.K. (2003 doğumlu, Yenimahalle), T.F. (1992 doğumlu, Yahyalı). Toplamda 10 şahıs yakalanarak, haklarında "Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik" suçlarından adli işlemler başlatıldı.
Kayseri Emniyet Müdürlüğü, sosyal medya platformlarında sanal devriye faaliyetlerinin kararlı bir şekilde devam edeceğini, halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden paylaşımlar konusunda gereken tüm tedbirlerin alındığını açıkladı.
Yorumlar
Kalan Karakter: