Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün Koronavirüs Bilim Kurulu'nu olağanüstü toplamış ve ardından da "Hastalığın yayılmasını önleyici somut tedbirlerin hayata geçirilmesinin tavsiye edilmesi yönünde karar alındı" demişti.
İşte o somut önerilerin hayata geçirileceği Kabine Toplantısı saat 16:00'da Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın toplantı sonrası yeni yasakları açıklaması bekleniyor.
Toplantı öncesi Bilim Kurulu'nun yeni yasak önerileri ortaya çıktı. İşte masadaki o yasaklar...
- Eğlence mekanları ve kahvehaneler tamamen kapatılsın...
- Restoranlar müşteriye kapatılsın sadece ev ve işyerlerine paket servis yapsın...
- Şu anda 'ara tatil'de olan okullarda tatil uzatılsın ve yüz yüze eğitim tekrar başlamasın...
- İstanbul başta olmak üzere koronavirüs vakalarının çok olduğu şehirlerde kısmi sokağa çıkma yasağı ilan edilsin.
- Hürriyet yazarı Orkun Ün ise Bilim Kurulu’nun 2 haftalık tam bir kapanma ya da günde 10 saatlik bir sokağa çıkma yasağı önerildiğini yazdı.
- Bilim Kurulu üyesi Prof Dr Tevfik Özlü ise tüm bu yasakların dün konuşulduğunu belirtip, "Akşam saatlerinde hepsini öğreniriz" dedi.
Yorumlar
Kalan Karakter: