Milyonlarca memur ve memur emeklisini ilgilendiren 7'nci Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde son toplantı bugün gerçekleşecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda gerçekleşecek toplantıda sendikalar kamu işveren tarafından yeni teklifler bekliyor.
Son toplantıda kalp krizi şoku
Enflasyon farkını zam gibi gösteriyorlar
31 Ağustos 2023 tarihine kadar memur ve memur emeklilerinin zamları belli olmuş olacak. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, toplantı öncesi "Enflasyon farkını zammış gibi gösteriyorlar. Yüzdelik zamda iyileştirici bir irade, refah payında ise olumlu bir adım bekliyoruz" dedi.
Memur-Sen ne kadar zam istiyor?
Memur-Sen 2024 için üçer aylık dönemler itibarıyla refah payı dahil birinci 3 ayda yüzde 35, ikinci 3 ayda yüzde 10, üçüncü 3 ayda yüzde 15, dördüncü 3 ayda yüzde 10 artış istedi.
Konfederasyon, 2025 için ise altışar aylık dönemler itibarıyla refah payı dahil birinci 6 ayda yüzde 25 ve ikinci 6 ayda yüzde 15 Zam talep etti.
Yorumlar
Kalan Karakter: