Geçgel, yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Bu kararın akıl ve mantık ile izahı yoktur ve bu tür önlemler, demokrasiyi zayıflatmak, toplumu susturmak anlamına gelir. Tasarruf tedbirleri adı altında medyanın gelirlerinin tırpanlanması, doğrudan doğruya medyayı yok etmek demektir."
Özellikle yerel medyanın toplumsal bilincin oluşmasında ve kamuoyunun doğru bilgilendirilmesinde hayati bir rol oynadığına dikkat çeken Geçgel, alınan bu tedbirlerin yerel medyanın finansal yapısını ciddi şekilde zayıflatacağını ve birçok medya kuruluşunun kapanmasına neden olacağını vurguladı.
"Anadolu medyasının ayakta kalması, demokrasinin sağlıklı işlemesi için elzemdir. Bu nedenle, alınan bu kararlar derhal geri çekilmeli ve medyanın özgürce faaliyetlerini sürdürebilmesi için gerekli tüm adımlar atılmalıdır" diyen Geçgel, medyanın susturulmasının toplumsal şeffaflığı ve hesap verebilirliği ortadan kaldıracağını ifade etti.
Medyanın kamuoyunu bilgilendirme ve kamu adına denetim yapma görevine dikkat çeken Geçgel, bu görevin engellenmesinin toplumun bilgiye erişim hakkını gasp etmek anlamına geldiğini söyledi.
TİGAD olarak, medyanın susturulmasına ve ekonomik olarak zayıflatılmasına yönelik her türlü girişimin karşısında olduklarını belirten Geçgel, bu tür kararların demokrasiye vurulmuş bir darbe olduğunu kuvvetle vurguladı. Tüm medya kuruluşlarını, sivil toplum örgütlerini ve kamuoyunu, özgür basının yanında durmaya ve bu haksız karara karşı seslerini yükseltmeye davet etti.
"Bu haksızlığa karşı gerekirse eylem hakkımızı kullanacağız. Gerekirse Ankara’ya kadar yürüyeceğiz. Bu haksızlık son bulmalıdır" diyen Geçgel, yetkilileri acilen bu yanlıştan dönmeye ve medyanın özgürce faaliyet gösterebilmesi için gereken desteği sağlamaya çağırdı.
Yorumlar
Kalan Karakter: