Kayseri OSB Başkanı Mehmet Yalçın, yaptığı açıklamada belirlenmesi için görüşülmelerine başlanan asgari ücretle ilgili açıklamalarla bulundu. Yalçın, “Hem işçilerimiz hem de sanayicilerimiz mağdur edilmemeli ve belirli bir rakamda uzlaşılmalıdır. Zaten şuanda da hem meclisimizde hem de asgari ücret komisyonunda görüşülmektedir. Şuanda 5 bin 500 TL gibi rakam günümüzde düşük bir rakamdır. Bu ücret ile bir işçi kardeşimizin geçinebilmesi zor. Öyle bir fiyat ayarlanması lazım ki ne çalışanlarımız ne de işverenlerimiz incinmemelidir. Biz bu şekilde düşünüyoruz. Gündemde EYT konusu da var. EYT çıktığı zaman sanayicimizin üzerine bir yük daha binecek. Bu konuda da devletimizin sanayicilerimizin önünü açacak, işlerini kolaylaştıracak ve finansmanını sağlayacak yardımlarını yapmasını umuyoruz” ifadelerini kullandı.
“Kayseri’mizin teşviklerden faydalanmasını istiyoruz”
Yalçın’dan “asgari ücret” yorumu: “Hem işçilerimiz hem de sanayicilerimiz mağdur edilmemeli”
Kayseri OSB Başkanı Mehmet Yalçın, asgari ücretle ilgili olarak, “Hem işçilerimiz hem de sanayicilerimiz mağdur edilmemeli” dedi.
Yayınlanma :
12.12.2022 18:36
Güncelleme :
12.12.2022 18:36


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: