(TALKADER) üyeleri ile bir araya gelen Mustafa Yalçın, kafe işletmecilerine kulak verdi. Kafelerin Talas için önemine vurgu yapan Yalçın, “İlçemiz de bulunan kafeler adeta Talas ile bütünleşti. Kafe denildiğinde akla Talas geliyor. Ciddi bir ekonomik kaynak akışı sağlıyor. Genç nüfusun fazla olması da kafe işletmecilerimiz için Talas’ı cazibe merkezi yapıyor” değerlendirmesinde bulundu.
Kafe işletmecilerine her türlü desteği vermeye hazır olduklarını da dile getiren Mustafa Yalçın, “İlçemiz için kim elini taşın altına koyarsa biz onun yanındayız. Kafe işletmecilerimizde 4 bin 500’e yakın kişiye istihdam sağlıyor. Bu çok ciddi bir rakam. Bunu daha da artırmalıyız. İlçemizi sosyo- kültürel açıdan daha da ileriye taşımak adına projelerimiz var. Kafe işletmecilerimizin bazı talepleri oluyor. Onlara her türlü desteği vermeye hazırız ama, halkımızın çıkarlarını da göz ardı edemeyiz. Canlı müzik konusunda öncelik burada yaşayan insanlarımızı rahatsız etmemek olacak. Kaş yapalım derken göz çıkarmak bize ve gönül belediyeciliğine yakışmaz” şeklinde konuştu.
Talas’ın kafeler ilçesi olmasından bahseden dernek başkanı Gökhan Demirel, “TALKADER tarzında başka bir dernek bulunmuyor. Talas’ta toplam 420 kafe var. Sıkıntımız ruhsatsız kafelerle ilgili tedbir alınmasıdır. Bununla ilgili, derneğimizdeki bazı kararları ve projeleri ulaştırdık. Prosedürlere uyarak ruhsat almaya çalışanlar var. Biz dernek olarak elimizi taşın altına koyalım.Talas’ta yoğun bir sirkülasyon var. Kayseri halkı sabah 9, akşam 6 merkezdeyken 6 dan gece 12’ye kadar Talas’ta vakit geçiriyor” ifadelerini kullandı.
Yorumlar
Kalan Karakter: