Hayat Sigortacılığı
Yayınlanma :
29.06.2020 00:03
Güncelleme
: 29.06.2020 00:03
Hayat sigortaları, Konusu insan hayatı olan ve insanın yaşamı boyunca karşıkarşıyagelebileceği rizikolar için önlem almayı sağlayan ve bu nedenle de çok farklı türleri içeren sigorta dalıdır.
Hayat sigortaları birikimli ve risk hayat sigortaları olarak iki ye ayrılmaktadır. Birikimli hayat sigortaların da karşılaşılan risklere karşı teminat ve birikim, risk hayat sigortaların da ise meydana gelebilecek risklere karşı teminat alınabilmektedir.
Toplum açısından bakıldığın da, hayat sigortası, bir fert ya da grubun yaşamlarına ilişkin yaşamsal risklerini ve mali riskleri transfer ettikleri finansal bir araçtır.
Hayat Sigortasının Yararları ve Önemi
-Ülke Ekonomisine Katkısı
*Ulusal Tasarruf bilinci
*Sermaye birikiminin artması
*Toplumsal dayanışma
-Bireylere Katkısı
*Tasarruf edebilme
*Ekonomik iyileşme
*Güven unsurunun oluşması
Genel olarak toplumumuzun sigortaya bakış açısını incelediğimizde, ciddi manada eksiklikler görünmektedir. Tabi bu eksikliklerin bir çok nedenleri sayabiliriz, mesela sigortaya bakış açısı, maddi imkansızlıklar gibi. Ayrıca, sigorta denilince akla birkaç sigorta ürününden başka bir şey gelmiyor, gelenler ise zorunlu poliçe hükmünde olmasından kaynaklıdır.
Para ile satın aldığımız, araç, konut, iş yeri, makine teçhizat gibi varlıklarımızın başına gelebilecek risklere karşı teminat altına almak için sigorta düşünülür, ancak bu parayı kazanacak bir bedenin sağlığı ve geleceği için bir teminat almak için sigorta düşünülmez, üzücü ancak toplumumuzun genel bir değer yargısıdır. Kendi hayatımıza, canımıza, bir aracımıza verdiğimiz önemi veremiyoruz maalesef.
Tabi ki toplumsal bilinç bu noktada devreye girmektedir, sigorta konusunun basit bir konu olmadığının ve ne kadar gerekli olduğunun anlamı ve bilinçlendirilmesi eğitim-öğretim programlarına dahil olmalıdır.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: