Peki, ev sahibinin bizlere kattığı kültürel zenginlik ve coğrafi konumunun getirdiği insani duygu ve değerlerin bilincinde misiniz? Ya da bu sizin yaşam kalitenize ne katmış olabilir hiç düşündünüz mü?
Dünya insanı takmadan kendi etrafında döne dursun, insan kaçan kovalanır misali dünyanın etrafında döne döne bir hal oldu ve bu halet-i ruhiye boşa dönmenin sarhoşluğundan olsa gerek, pişmanlıklarla dolu insanın kendi kendine varoluş sebebini sorgulatmasına vesile oldu.
Varoluş meselesine gelince şahsen ben, bugün ki aklım ve duygularım geçmiş yıllarda aynı olsaydı, dünyaya bakış açım ve ona verdiğim değer çok farklı olurdu çünkü her insanın düşüncesi aynı mıdır bilinmez ama yaş kemale erip olgunlaştıkça, hayata bakış açısı da değişiyormuş galiba.
Ne gibi mesela?
Gelip geçici olan şeylerin hevesinden yavaş yavaş uzaklaşarak, biriktirmeye değer olan şeyleri tutmaya başlıyor insan. Geçmişte çok önemsenen, peşinde koşulan şeylerin aslında önemsiz olduğu, önemli olanınsa bunları elde etmeye çalışırken kırdığı veya kaybetmeyi göze aldığı ‘’ İnsan ‘’ olduğu anlaşılıyor mesela. Hayatın geçip giderken güne onun makamıyla birlikte başladığı sabah ezanına devamındaysa işe giderken satın aldığı sıcak simite ve mesaideyken yudumladığı demli çaya, akşam olduğunda eve dönüş vakti günün stresi ya da sokağın kalabalığının aslında yorucu olsa da sonrasında yudumladığı yorgunluk kahvesiyle birlikte, gün boyu yaşanılan şeyin aslında yaşamın kabullenilmesi gereken bir parçası olduğunu anlıyor insan.
Galiba sonsuzluk içinde sonu olan insan için meselalar çoğaltmakla bitmez ama vakti gelince bitecek kesin bir şey biliyorum, o da insanın ömür diye adlandırdığı ‘’ Zaman ‘’.
Yorumlar
Kalan Karakter: