Kayseri Şeker Fabrikası’nda Mali Genel Kurulda kendilerine oy vermediler diye işten çıkarılan 75 çalışanın ardından şimdi de yine kendilerine oy vermediler diye çiftçiye temlik kredisi vermemeye başladılar.
Geçtiğimiz günlerde çiftçi Refik Günce sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla isyan ederek yetkililere seslendi.
Bu paylaşımın ardından Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Sayın Hüseyin Akay ve Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Hurşit Dede’den tek kelime açıklama gelmedi.
Kayseri Şeker’de yaşanan sıkıntıyı aylardır yazıyorum, haksız ve hukuksuz yere işten çıkarılan onca çalışanın başvurmadıkları makam, ulaşmadıkları milletvekili, konuyu anlatmadıklarıbakan kalmadı şimdi isesıra çiftçiye geldi; kendilerine oy vermedikleri için temlik kredisi verilmiyor diye isyan ediyor ama kapı duvar.
Kayseri Şeker Eski Yönetim ve Denetim Komite üyesi Metin Demircan sosyal medya hesabından çok çarpıcı bir paylaşım yaptı.
Aynen paylaşıyorum sizlerle
Tuz bile koktu derler ya, işte o noktadayız.
Fabrika 2 yıldır kotasını dolduramıyor, bunu her ne kadar saklamaya çalışsalar da herkes biliyor. Bu sebeple bu yıl fazla fazla kota verdiler, ısrar ettiler, rica ettiler ve Mayıs ayı itibariyle 3.600.000 tonluk sözleşme imzaladılar çiftçiler ile ama Allah'ın hikmeti mayıstan sonra çok ciddi yağışlar oldu ve verim tahmin edilenin çok ötesine çıktı. Peki rica minnet sözleşme imzalatan yöneticiler bu sefer aslan kesildi. Yok münavebeye uymadın, ekili arazin yeterli değil, kota artışın çok fazla gibi saçma sapan bahaneler ile çiftçilerin kotaları silinmeye, düşürülmeye başlandı. En son rakam 3.200.000 ton civarına kadar düşürmüşler. Son yatan avansta zaten bu rakamı doğruluyor. C kotası tamamen muamma, küspenin durumu zaten karanlık. Bu arada bilanço ertelemeye gittiler, sebebini bende onlarda çok iyi biliyor. Her zaman olduğu gibi ertelemeninde sebepleri çok yakında çıkacak ortaya.
Çiftçi artık kaderine razı mı olmuş? Tamamen vazgeçmiş mi? Bilemiyoruz. Her zaman ki gibi temennimiz şehrin yöneticilerinin bu hukuksuzluklara bir gün dur diyeceği ümidiyle.
Metin Demircan aynı zamanda bu kurumda görev yaparken yapılan haksızlıkları hukuksuzlukları görüp rapor tutup iç denetim başkanına sunduğu halde bu rapor görmezden gelindi.
Bu kurumdan ayrılarak savcılığa tüm yaşananları anlatan raporla suç duyurusunda bulundu.
Şimdi bu şehri yönetenlere soruyorum Kayseri Şeker Fabrikası’nda yaşanan tüm bu sıkıntıları duymuyor musunuz, yoksa duymazdan mı geliyorsunuz?
Çiftçilerin ödenen paralarının krediyle ödendiğini sağır sultan bile duydu.
Şimdiye kadar yapılan yolsuzlukları, usulsüzlükleri, baskıları önceki dönem muhalif vekiller dahil tamamı biliyor olmasına rağmen hiç kimsenin sesi çıkmamış olması insanın aklına derin ilişkiler getiriyor.Bakan Mehmet Özhaseki, Kayseri Milletvekilimiz Hulusi Akar ve yeni seçilen Ak Parti vekillerinin Kayseri Şeker ile ilgili olumsuz her hangi bir işlerine şu ana kadar şahit olmadık umarızki bu kişiler burada neler oluyor der ve bu kadar şikâyeti,serzenişi dinleyerek gerekeni yaparlar.
Kayseri OSB’de bir önceki yönetim için de yıllarca sessiz kaldınız eğer sanayici ayağa kalkmasaydı şu an Kayseri OSB batmış durumdaydı.
Ama Kayseri Şeker batarsa bir daha Kayseri Şeker diye bir kurum kalmaz demedi demeyin.
Özellikle bir kurumda haksız ve hukuksuz işten çıkarılmalar varsa ve bir kurumda özellikle çiftçinin parası keyfi olarak harcanıyorsa, eninde sonunda Sayın Mehmet Özhaseki ve Hulusi Akar işten çıkarılan 75 çalışanı, oy vermedi diye temlik kredisi alamayan çiftçiyi ve Kayseri Şeker Yönetimini çağırıpeminim ki“Nedir bu yaşananlar?” diyecektir.
Kısacası Kayseri Şeker Fabrikası’na bir an önce el atılmalı.
Sorduğumuz soruların hepsine bir cevap verilmeli.
O yüzden ne diyorduk sayın devlet büyüklerimiz. Bu kadar aşikâr kirliliklere bu ülkenin yargısı ve gerekli kurumları er geç el koyacaktır ancak "GEÇ GELEN ADALET, ADALET DEĞİLDİR" sözünü hatırlatmak isterim.
Kalın sağlıcakla...
Yorumlar
Kalan Karakter: