Kayseri siyaseti hareketlenmeye başladı ve tabiki adaylık süreci için de kulisler başladı.
İktidar ve muhalefetten kimler adaylık için çalışmalara başladı? Kimler hazırlanıyor? Biraz daha zaman geçtikçe netleşmeye başlayacaktır.
Adaylardan Kayseri için projeler, fikirler ve yapmak istedikleri çalışmaları dinleyeceğiz.
Bu seçim diğerlerinden farklı olacak gibi vatandaşalar köklü bir değişim, yeni yüzler ve projeler bekliyor.
Başkanlık için yarışacak adayların projeleri seçimin seyrini belirleyecek.
İktidar kanadına baktığımız zaman Cumhurbaşkanımızın Recep Tayyip ERDOĞAN’nın söylemiş olduğu Ak Parti teşkilatlarında genel seçimlerden sonra yenilenmeyi ve köklü bir değişimi göremedik. Bakalım Belediye Başkanlıklarında görebilecek miyiz?
Cumhur ittifakı ortağı Milliyetçi Hareket Partisi her zamanki gibi istikrarlı yürüyüşüne devam ediyor. Ak Parti ve MHP merkez ilçelerden birinde ortak aday konusunda anlaşma sağlarsa Kayseri’de bir belediye daha ekleme ihtimali çok yüksek.
Muhalefet tarafında ise Genel Merkez ve Kayseri teşkilatında kaos devam ediyor. CHP'de yerel seçimlerden daha çok teşkilat içerisindeki uyuşmazlıklardan dolayı seçimler ve adaylık süreci hakkında henüz bir çalışma göremiyoruz.
İYİ Parti’de ön plana çıkan isimler var halk tarafından tanınmış ve yaptığı çalışmalarla dikkat çeken bir nevi İYİ Partiyi Kayseri’de ayakta tutan isimler iktidarı seçimlerde en çok zorlayacak konumdalar.
Bu sebeple muhalefet partileri içerisindeki en şanslı parti diyebiliriz.
Sonuç olarak;
Ak Parti, Kayseri'de başkan adaylarında köklü bir değişim yaparsa yeni bir heyecan yaratabilir çünkü açık ara kazanacak isimleri içerisinde barındırıyor. Aksi taktirde değişim bekleyen seçmenin tepki oylarıyla birkaç belediye kaybetme ihtimali bile olabilir.
CHP bu süreçte çok güçlü ve halk tarafında karşılığı olan aday çıkartamadığı sürece yine hiçbir belediyede başarı sağlayacağı kanaatinde değilim.
İYİ Parti yukarıda bahsettiğim gibi doğru adaylarla iktidarı en çok zorlayacak parti konumunda eğer Kayseri özelinde ittifak devam ederde İYİ Parti adayları diğer muhalefet partileri tarafından desteklenirse başarı sağlama olasılığı çok yüksek. Bu şekilde kazanılan başkanlık uzun yıllar sonra gerçekten büyük başarı diye nitelendirilebilir.
Millet İttifakı'nın diğer dört partisine baktığımızda Saadet Partisi, Deva Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Partisi’nin seçimle alakalı görünen hiçbir çalışmaları yok.
Zaten genel seçimlerde de CHP listelerinden meclise girdiler.
Partilerin bir bölümü tam manasıyla teşkilatlarını da tamamlamış değiller. Seçim sürecine girildiği bu günlerde bir çok ilde olduğu gibi Kayseri’de aday çıkaracak potansiyelde olmadıkları açık şekilde görünüyor. İlerleyen süreçte kendi adaylarıyla mı seçime girecekler yoksa diğer muhalefet adayını mı destekleyecekler göreceğiz.
Kayseri Halkı alışıla gelmiş isimler mi? Yoksa projeler ve gerçek manada hizmet edeceğini düşündüğü kişiler üzerinde mi karar kılacak?
Seçim yaklaştıkça daha da belirgin hale gelecek.